08
Jul

Fotópályázat „Tradíció” címmel

Written by Admin. Posted in Hírek, Programjaink

A Korondért Ifjúsági Egyesület „Tradíció” címmel fotópályázatot hirdet.

A pályázat célja, hogy az elkészült képek révén még többen ismerkedhessenek meg a falu kulturális örökségével, természeti adottságával, történelmi hagyományaival, rendezvényeivel és azokkal a borvízforrásokkal, melyek a falut körülölelik.

Pályázati kategóriák:

múlt kategória: bemutatni a régi Korondot, a népművészetek, a régi épületek, Korond természeti értékei és az idősebb generáció által

jelen kategória: az elkészült fotók mutassák be a falut a ma látható mivoltjában

jövő kategória: bemutatni a falu jövőjét, hogy mely irányba indul, indult el Korond a jövő kialakítása felé

Pályaművet nyújthat be bármely természetes személy, amennyiben a jelen pályázati felhívásban foglalt feltételeket magára nézve elfogadja.
Egy pályázó maximálisan 5 pályaművel pályázhat kategóriáktól függetlenül, egy kategóriában az 5 kép, lehet sorozat is. A kategóriák legjobb fotóiból kiállítás nyílik 2011. augusztus 13-án az Árcsói fazekasvásár rendezvénysorozat eseményeként.

A pályázatra digitális úton készített felvételek küldhetőek be, melyek mérete, formátuma:
- a kép hosszabbik oldala min. 2500 pixel;
- a fájl típusa JPEG;
- elnevezése: szerzőneve_képcíme.jpg.

Csatolt dokumentumban kérjük a pályázó adatait (név, elérhetőség). A fotókat elektronikus úton a office@hogyan.ro e-mail címre kell eljuttatni.

A pályázatok feltöltési határideje: 2011. augusztus 10.

A szakértői zsűri által kiválasztott, a kiállítás legjobb fotójának díja:
Egy 4 személyes vacsora .

A kategóriák legjobb fotóinak díja:
–KIE poló, 4 eurós feltöltő kártya,
– KIE poló, 4 eurós feltöltő kártya,
– KIE poló, 4 eurós feltöltő kártya,

A pályázók térítésmentesen hozzájárulásukat adják ahhoz, hogy fényképeiket a Korondért Ifjúsági Egyesület a nyilvánosság előtt bemutassa és kiadványaiban feltüntesse.
Pályázattal kapcsolatos információ: Bertalan Csaba,  csaba.bertalan@hogyan.ro

20
May

Paintball szabályok

Written by Admin. Posted in Programjaink

A paintball játék során bizonyos szabályokat minden körülmények között be kell tartani. Ezek mind a biztonságra vonatkoznak. Az egyéb játékszabályokat csupán ajánljuk, figyelembe véve a csapat összetételét, létszámát, és felkészültségét.

Biztonsági (kötelezően betartandó) szabályok:
A pályán kívül a paintball fegyvereket bebiztosítva, csővel a föld felé kell tartani. A fegyverrel mutogatni, azt a többi játékosra irányítani még akkor sem szabad, ha úgy véljük, hogy üres. Maszkot nem kell viselni abban az esetben, ha mindenki betartja ezeket a szabályokat. A pályán a legfontosabb szabály, hogy a maszkot nem szabad semmilyen körülmények között levenni még akkor sem, ha éppen nem vagyunk játékban. Szigorúan tilos a fegyverrel hadonászni vagy ütni. Továbbá tilos elmozdítani és dobálni a pálya tartozékait, illetve felmászni a játékvezető által megjelölt helyekre. Kiskorúak csak felnőtt felügyelete és felelősségvállalása mellett paintballozhatnak!

Egyéb szabályok:
A két (vagy több) csapatot, az általunk adott teljes testet fedő overálok eltérő színe, vagy a karszalagok színe különbözteti meg.
Érvényes találat: 50 banis nagyságú egybefüggő festékfolt az érvényes találati felületen (csapattárs által leadott lövés esetén is).
Érvényes találati felület: a felsőtest és a fej első, és hátsó része. A találatot kapott játékos jól láthatóan a feje fölé emeli a fegyverét, és elhagyja a pályát. Aki így sétál, arra nem szabad lőni. Tilos ezt a módszert használni ellenfél, vagy annak zászlójának megközelítésére (például zászlószerzésnél). Lehetőség szerint ne lőjünk közelebbről, mint 5-7 méter, mert az (pl. ujj találat esetén) sérülést okozhat. Ezen a távolságon belül rá kell kiáltani a másikra, hogy hagyja el a pályát (angolul: GOTCHA). Ha nem hallja, vagy nem hajlandó rá, akkor…

Játéktípusok:
Utólsó emberig (Last men standing)
A két vagy több csapat közül az nyer, amelyik csapat tagja, vagy tagjai “életben maradnak” a pályán. A csapatok a bázisokról indulnak a megadott jelre. A játéknak értelem szerűen akkor van vége, ha elfogyott az ellenfél, vagy ha lejárt a játékidő. A második esetben az “életben maradt” játékosok száma a döntő.

Zászlószerzés (Capture the flag)
A csapatok bázisát zászló jelöli. Ezt a zászlót kell megvédeni, illetve az ellenfél bázisán lévő zászlót megszerezni. Ebben a játékban az életben maradt játékosok száma nem szempont, a zászló megszerzése jelenti a játék végét. Két módon lehet játszani: az egyik esetben csak érinteni kell a zászlót, a másik esetben az ellenfél zászlaját el kell vinni a saját bázisra. Ha a zászlót megszerző játékos a saját bázis felé tartva találatot kap, a zászlót el kell dobnia; így a zászló visszaszerezhető. A zászlót átadni “még élő” játékosok között szabad. A zászlót könnyen elérhető, és jól látható helyre kell tenni, a játék ideje alatt áttenni nem szabad.

Túszmentés (Save the hostage)
Az ellenfél bázisán lévő túszt (saját csapattárs) kell kiszabadítani és elvinni a saját bázisra úgy, hogy ne kapjon találatot. Az “életben maradt” játékosok száma nem szempont, a túsz saját bázisra érkezése jelenti a játék végét. Ha ez adott időn belül nem sikerül, vagy nem marad senki a túsz csapatából, úgy a túszejtők nyertek. “Halott” csapattárs a túszt a testével nem fedezheti, azonnal köteles elhagyni a pályát.

11
May

Paintball + bográcsos nap jövő Vasárnap Cikában csak a KIE tagjainak

Written by Admin. Posted in Programjaink

Május 22.-én Vasárnap fent Cikában a Korondért Ifjúsági Egyesület a tagjainak egy Paintball-os és bográcsos napot szervez.
A rendezvényen kizárólag csak a Korondért Ifjúsági Egyesület tagjai vehetnek részt.

Részvételi szándékát mindenki itt az oldalon, a Facebook oldalunkon illetve az office (kukac) hogyan.ro e-mail címen jelezheti a szervezők felé.

Szeretettel meghívjuk minden kedves KIE tagunkat, kérünk tiszteljetek meg jelenlétetekkel.

A szervezőség.

26
Apr

KIN

Written by Admin. Posted in Programjaink

Az eddigi legnagyobb rendezvényünk. Hamarosan bővebb imformációt is olvashatsz róla.

A MI logónk

KIE

Közösségi hálónk

Twitter Facebook flickr

Érj el!

Korondért Ifjúsági Egyesület
Corund, 537060, str. Principala, nr. 592,
jud. Harghita
Romania

Tel: 0753-38-15-38

Emailünk